• Tel. 0737.043.144 si 0722.415.993
  • Luni-Vineri 10:00-18:00

Articolul 170: Inadmisibilitatea renuntarii la drepturile salariale

Codul muncii actualizat 2024 | Descarca integral PDF
   ↳ TITLUL IV: Salarizarea
        ↳ CAPITOLUL III: Plata salariului

Acceptarea fara rezerve a unei parti din drepturile salariale sau semnarea actelor de plata in astfel de situatii nu poate avea semnificatia unei renuntari din partea salariatului la drepturile salariale ce i se cuvin in integralitatea lor, potrivit dispozitiilor legale sau contractuale.




Comentariu art. 170 Codul muncii

Pentru recuperarea diferentelor salariale, salariatul se poate adresa instantei de judecata in termen de 3 ani de la data scadentei, cu obligarea angajatorului si la plata daunelor-interese pentru prejudiciul suferit de acesta sau de membrii familiei .

Solicita o consultatie specializata

Fill out my online form.


Jurisprudenta art. 170 din Codul muncii - Inadmisibilitatea renuntarii la drepturile salariale

Anularea deciziei de sanctionare disciplinara care nu cuprinde niciun element de identificare a faptelor presupus savarsite de catre salariat. LIpsa cercetarii disciplinare
Pe rol judecarea cauzei, in materie de Litigii de munca, privind pe contestatorul B_ B S_ in contradictoriu cu intimata S. C. K 2009 S. R. L. , avand ca obiect ”contestaTie decizie de concediere nr. 02/27. 02. 2019”. ... (Hotararea 109, pronuntata de TRIBUNALUL ARGES - SECTIA PENTRU CONFLICTE DE MUNCa SI ASIGURaRI SOCIALE)
Plata partiala a drepturilor salariale. Imposibilitatea renuntarii salariatului la drepturile salariale cuvenite

Prin cererea inregistrata pe rolul Tribunalului B. la data de 16 februarie 2016, reclamantul H. O. S. a solicitat in contradictoriu cu parata SRL T. J., ca prin hotararea ce se va pronunta sa se dispuna obligarea acesteia la:

- plata difer ... (Hotararea 458 din data de 26.04.2016, pronuntata de Tribunalul Botosani)
Plata contravalorii zilelor de concediu de odihna neefectuate si a orelor suplimentare

Prin cererea înregistrata pe rolul Tribunalului Suceava sub nr.x la data de 14.04.2016, reclamantul I_ C_ în contradictoriu cu pârâtul _ SA, a solicitat ca prin hotarârea ce se va pronun ... (Hotararea 72 din 26 ianuarie 2017, pronuntata de Curtea de Apel Suceava)
Nelegalitatea demisiei in alb prezentata de catre angajator salariatului. Violenta psihica la care este supus salariatul

Prin sentinta civila nr. 1644/19 noiembrie 2014 pronuntata de Tribunalul Teleorman Sectia  Conflicte de munca asigurari sociale contencios  administrativ fiscal in dosarul cu nr. ...X a fost admisa  in parte contestatia formulata de ... (Hotararea 1783 din data de 19 mai 2015, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti)

Tag-uri:   salariu    salarizare    renuntare    interdictii    salariat    drepturi salariale   


Sus ↑