• Tel. 0737.043.144 si 0722.415.993
  • Luni-Vineri 10:00-18:00

retrogradare fara penalizare

Intrebare:
Pe data de 15 februarie 2013 am primit decizia de mutare a postului meu (inginer de proces sef de schimb - schimbul A) la atelierul electric al aceleiasi fabrici pe un post nou infiintat (asistenta tehnica elctric-amc). Nu se mentioneaza cuvantul retrogradare in decizie dar ca inginer de proces aveam 60 de oameni in subordine (tot schimbul) iar ca inginer resposabil cu asistenta tehnica doar electricienii si amc-istii (aprox 12 oameni). Ca inginer responsabil cu asistenta tehnica sunt acum subordonat inginerului de proces. Ca inginer de proces nu am fost penalizat niciodata si nici macar un avertisment scris ori verbal nu am primit. Nu am avut greseli profesionale si am fost dat jos din functie dupa ce cu un an in urma directorul general m-a amenintat ca ma retrogradeaza fara nici un motiv. Imediat dupa retrogradare s-au marit salariile si eu nu beneficiez de aceeasi marire ca atunci cand eram inginer de proces. Nu am fost niciodata de acord sa ma mut iar persoana care a fost numita in locul meu nu are experienta mea si deja a facut greseli grave care au cauzat oprirea fabricii pe alt schimb. Mentionez ca am lucrat pe postul de inginer de proces timp de 4 ani inainte de mutare.
As dori o consultatie la cabinetul dumneavoastra si va rog sa-mi spuneti ce acte sa aduc (contract colectiv de munca, regulament de ordine interioara, etc).

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:
Angajatorul nu poate modifica unilateral contractul individual de munca decat pentru o perioada determinata, cu pastrarea functiei si a celorlalte drepturi ale salariatului prevazute in contract. Modificarea se mai poate dispune de catre angajator si in ipoteza aplicarii unei sanctiuni disciplinare ori a unei masuri de protectie a salariatului, insa acest lucru trebuie prevazut in decizia respectiva.
Actele necesare sunt contractul individual de munca, decizia de mutare a postului si regulamentul de ordine interioara.




Solicita o consultatie

Fill out my online form.

Alte consultatii de dreptul muncii:

retrogradare fara penalizare
Pe data de 15 februarie 2013 am primit decizia de mutare a postului meu (inginer de proces sef de sc ... Angajatorul nu poate modifica unilateral contractul individual de munca decat pentru o perioada dete ...


Sus ↑