• Tel. 0737.043.144 si 0722.415.993
  • Luni-Vineri 10:00-18:00

Raporturile dintre Asociatia de proprietari si Primarie

Intrebare:
Buna ziua!
Imi permit sa va deranjez cu cateva intrebari.
Din punctul dumneavoastra de vedere, Asociatiile se subordoneaza primariilor? Sau este o proasta mostenire de pe vremea cand erau asociatii de locatari?
Administrator este o meserie. Cum poate sa ateste primaria o meserie? Are drept de a califica meserii? Din punctul meu de vedere, este un abuz legislativ. Asociatia de proprietari, persoana juridica, poate angaja liber persoane in urma unui concurs.
Vi se pare normal ca primaria sa poata amenda un administrator persoana juridica? Birourile din cadrul primariei, care se ocupa de asociatiile de proprietari, poarta o denumire corecta: biroul de sprijin, indrumare, coordonare asociatii de proprietari. Deci, nu pot avea drept de control asupra asociatiilor de proprietari. Membrii asociatiilor de proprietari care se simt lezati in vreun fel, se adreseaza biroului specializat care ar trebui sa il indrume, in functie de dreptul lezat, catre organele competente: politie, judecatorie, inspectoratul in constructii, administratia finantelor publice, itm. . . acestia, in urma plangerii proprietarului, urmand a lua masurile ce se impun.
Vi se pare normal ca o societate de administrare sa fie sanctionata de 3 ori, intr-o zi, intr-o ora, la 3 asociatii diferite, pentru faptul ca nu este autorizata de primarie, firma functionand din anul 2004. . . ? Ba chiar mai mult, fiind 3 abateri contraventionale, primaria ia masura complementara de retragere a atestatului persoanei fizice care era administratorul societatii. . .
Ba chiar si mai mult! In procesele verbale de contraventie intocmite persoanei juridice, se impune masura autorizarii societatii in termen de 30 de zile. Dar in aceeasi zi, se dispune si retragerea atestatului persoanei fizice administrator al societatii. Fapt ce pune in imposibilitate autorizarea firmei, deci a masurii impuse prin procesul verbal de contraventie. . .
Va multumesc pentru timpul acordat!

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:
Nu poate fi vorba despre o subordonare intre Asociatia de proprietari si Primarie.
Potrivit legii, persoanele fizice care au calitatea de administrator de imobile sunt atestate de catre primar, la propunerea compartimentelor specializate din cadrul autoritatii administratiei publice locale, in baza unei hotarari a consiliului local.
Asociatia de proprietari poate angaja doar persoane specializate in vederea indeplinirii atributiilor privind administrarea imobilului. Prin urmare, este necesara autorizarea corespunzatoare a societatii.




Solicita o consultatie

Fill out my online form.

Alte consultatii de dreptul muncii:

Procedura desfacerii disciplinare a contractului individual de munca.
Buna ziua, reprezint o asociatie de proprietari, in calitate de presedinte, si am o mare rugam ... Conform art 63 alin. 2 din Codul Muncii concedierea pentru savarsirea unei abateri grave sau a unor ...
Raporturile dintre SRL cu asociat unic si asociatul unic
Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema..si anume : Eu am o societate cu ras ... Codul muncii nu prevede o asemenea obligatie. ...
lucrez la primarie
buna ziua,,,va rog ajutati-ma intr-o problema mai delicata; Lucrez la o primarie intr-o comuna,, ... Intrebarea dvs nu este clara. Sunt necesare mai multe detalii pt a putea intelege situatia de fapt. ...


Sus ↑