• Tel. 0737.043.144 si 0722.415.993
  • Luni-Vineri 10:00-18:00

Restituire garantie - gestionar

Intrebare:
Buna ziua,
In urma cu o luna, am incetat activitatea prin acordul partilor la societatea la care eram angajat. In cadrul acestei societati, functia mea era de gestionar depozit. Lunar societatea imi oprea suma de 60 de ron ce reprezenta garantia de gestiune.
Am luat legatura cu managerul societatii in vederea returnarii sumei, dar raspunsul sau a fost ca a inceput un mini inventar la 3 sapatamani dupa plecarea mea si ca pana nu va avea rezultatul inventarului nu-mi va returna banii. Mentionez ca in momentul in care am decis plecarea nu s-a efectuat niciun inventar, eu nefiind singurul gestionar pe proiectele alocate (ultimul inventar efectuat a fost in Ianuarie si nu au existat lipsuri)
Managerul sustine ca are tot dreptul sa efectueze inventare in lipsa mea chiar daca eu numai lucrez in societate.
De asemenea din societatea pleaca mailuri catre clienti, mailuri ce sunt semnate in numele meu.
Ce pot face pentru a imi recupera garantia si a oprii acest abuz.
Va rog a ma ajuta cu un raspuns,
Multumesc.

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:
Potrivit Legii nr. 2/1969 privind angajarea gestionarilor, constituirea de garantii si raspunderea in legatura cu gestionarea bunurilor agentilor economici, autoritatilor sau institutiilor publice, garantia in numerar si dobinda aferenta pot fi ridicate de catre gestionar la incetarea contractului sau de munca sau la trecerea intr-o functie pentru care nu se cere garantie, in situatia in care nu a cauzat o paguba sau cind paguba a fost acoperita in intregime.
intrucat raporturile de munca au incetat si nu s-a constatat existenta vreunei pagube, aveti posibilitatea de a va adresa instantei de judecata pentru recuperarea garantiei de gestiune.
In ceea ce priveste semnarea in numele dvs, va puteti adresa organelor de politie, in vederea efectuarii cercetarilor necesare privind savarsirea unor infractiuni de fals.




Solicita o consultatie

Fill out my online form.

Alte consultatii de dreptul muncii:

Restituire garantie - gestionar
Buna ziua, In urma cu o luna, am incetat activitatea prin acordul partilor la societatea la care ... Potrivit Legii nr. 2/1969 privind angajarea gestionarilor, constituirea de garantii si raspunderea i ...
Restituire drepturi banesti aferente concediului de odihna
Buna ziua. Am fost angajata la Poata Romana , am demisionat in 13 iunie . In ianuarie si februarie a ... Nu exista nicio dispozitie legala care sa prevada o asemenea obligatie. Mai mult decat atat, dreptul ...


Sus ↑