• Tel. 0737.043.144 si 0722.415.993
  • Luni-Vineri 10:00-18:00

Articolul 225: Timpul de lucru al reprezentantilor salariatilor

Codul muncii actualizat 2024 | Descarca integral PDF
   ↳ TITLUL VII: Dialogul social
        ↳ CAPITOLUL III: Reprezentantii salariatilor

Numarul de ore in cadrul programului normal de lucru pentru reprezentantii salariatilor destinat in vederea indeplinirii mandatului pe care l-au primit se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil sau, in lipsa acestuia, prin negociere directa cu conducerea unitatii.




Comentariu art. 225 Codul muncii

Numarul acestor ore depinde de complexitatea si frecventa activitatilor reprezentantilor salariatilor, de numarul salariatilor reprezentati si/sau de numarul reprezentantilor desemnati.

Solicita o consultatie specializata

Fill out my online form.

Consultatii dreptul muncii

Concediere nelegala. Drepturi salariale restante
buna ziua. Am o mare rugaminte la dumneavoastra...sa ma sfatuiti ce a-si putea face in situatia in care am fost da ... Daca incetarea raporturilor de munca s-a facut prin emiterea unei decizii de concediere nelegale, aveti posibilitatea co ...

Jurisprudenta art. 225 din Codul muncii - Timpul de lucru al reprezentantilor salariatilor

Posibilitatea reducerii programului de lucru lunar pentru liderii organizatiei sindicale. Necesitatea acordului angajatorului pentru indeplinirea atributiilor de lider sindical in timpul programului normal de lucru

Prin cererea inregistrata pe rolul Tribunalului Bucuresti Sectia a VIII-a Conflicte de Munca si Asigurari Sociale sub nr. ...X contestatorul N. P.    a formulat contestatie fata de Decizia n. 47/24.01.2012 a Directorului General al ... (Hotararea 1245 din data de 04 martie 2014, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti)


Sus ↑