• Tel. 0737.043.144 si 0722.415.993
  • Luni-Vineri 10:00-18:00

Articolul 52: Suspendarea din initiativa angajatorului

Codul muncii actualizat 2024 | Descarca integral PDF
   ↳ TITLUL II: Contractul individual de munca
        ↳ CAPITOLUL IV: Suspendarea contractului individual de munca

(1) contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa angajatorului in urmatoarele situatii:
a) - Art. 52, alin. (1), litera A. din titlul II, capitolul IV a fost abrogat la 21-aug-2016 de Actul din Decizia 261/2016.
b) in cazul in care angajatorul a formulat plangere penala impotriva salariatului sau acesta a fost trimis in judecata pentru fapte penale incompatibile cu functia detinuta, pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti;
Curtea Constitutionala admite exceptia de neconstitutionalitate si constata ca dispozitiile art. 52 alin. (1) lit. b) teza intai sunt neconstitutionale. Totodata respinge, ca inadmisibila, exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 52 alin. (1) lit. b) teza a doua.
c) in cazul intreruperii sau reducerii temporare a activitatii, fara incetarea raportului de munca, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare;
(2) De prevederile alin. (1) beneficiaza salariatii angajatorilor care reduc sau intrerup temporar activitatea total sau partial ca urmare a efectelor epidemiei coronavirusului SARS-CoV-2, pe perioada starii de urgenta decretate, conform unei declaratii pe propria raspundere a angajatorului.
(4) Indemnizatia prevazuta la alin. (1) este supusa impozitarii si platii contributiilor sociale obligatorii, conform prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.
(5) In cazul indemnizatiei prevazute la alin. (1), calculul, retinerea si plata impozitului pe venit, a contributiei de asigurari sociale de stat si a contributiei de asigurari sociale de sanatate se realizeaza de catre angajator din indemnizatiile incasate din bugetul asigurarilor pentru somaj.
(6) Pentru calculul impozitului pe venit prevazut la alin. (5) se aplica prevederile art. 78 alin. (2) lit. b) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare. Declararea impozitului pe venit, a contributiei de asigurari sociale de stat si a contributiei de asigurari sociale de sanatate se realizeaza de angajator prin depunerea declaratiei prevazute la art. 147 alin. (1) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.
(7) Termenul de plata si declarare a obligatiilor fiscale prevazute conform alin. (5) este data de 25, inclusiv, a lunii urmatoare celei in care se face plata din bugetul asigurarilor de somaj.
(8) Pentru indemnizatia prevazuta la alin. (1) nu se datoreaza contributie asiguratorie pentru munca conform prevederilor art. 2205 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.
(9) In situatia in care un angajat are incheiate mai multe contracte individuale de munca din care cel putin un contract cu norma intreaga este activ pe perioada instituirii starii de urgenta, acesta nu beneficiaza de indemnizatia prevazuta la alin. (1) .
(10) In situatia in care un angajat are incheiate mai multe contracte individuale de munca si toate sunt suspendate ca urmare a instituirii starii de urgenta, acesta beneficiaza de indemnizatia prevazuta la alin. (1) aferenta contractului individual de munca cu drepturile salariale cele mai avantajoase.
(11) In situatia in care bugetul angajatorului destinat platii cheltuielilor de personal permite, indemnizatia prevazuta la alin. (1) poate fi suplimentata de angajator cu sume reprezentand diferenta de pana la minimum 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat, in conformitate cu prevederile art. 53 alin. (1) din Legea nr. 53/2003, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
(12) Perioada prevazuta la alin. (1), pentru care salariatii ale caror contracte individuale de munca sunt suspendate si angajatorii acestor salariati nu datoreaza contributia asiguratorie pentru munca conform prevederilor art. 2205 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, constituie stagiu de cotizare fara plata contributiei in sistemul de asigurari sociale de sanatate pentru concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 399/2006, cu modificarile si completarile ulterioare. Pentru stabilirea si calculul indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005, cu modificarile si completarile ulterioare, se utilizeaza salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, in vigoare in perioada prevazuta la alin. (1) .
(13) In situatia in care stagiul de cotizare realizat potrivit alin. (12) este corespunzator unei fractiuni de luna, se utilizeaza salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, in vigoare in perioada respectiva, corespunzator fractiunii de luna.
- Art. XII
(1) In vederea acordarii sumelor necesare platii indemnizatiei prevazute la art. XI alin. (1), angajatorii depun, prin posta electronica, la agentiile pentru ocuparea fortei de munca judetene, precum si a municipiului Bucuresti, in raza carora isi au sediul social, o cerere semnata si datata de reprezentantul legal insotita de o declaratie pe propria raspundere si de lista persoanelor care urmeaza sa beneficieze de aceasta indemnizatie, asumata de reprezentantul legal al angajatorului, conform modelului care va fi aprobat prin ordin al ministrului muncii si protectiei sociale si publicat ulterior in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
(11) Angajatorii isi asuma raspunderea pentru corectitudinea si pentru veridicitatea datelor inscrise in documentele prevazute la alin. (1) .
(12) Plata indemnizatiei se va face catre conturile deschise de angajatori la bancile comerciale.
(2) Plata sumei prevazute la art. XI alin. (1) se face in baza cererii semnate si datate de reprezentantul legal, depusa prin posta electronica, la agentiile pentru ocuparea fortei de munca judetene, precum si a municipiului Bucuresti, in raza carora isi au sediul social.
- Art. XIII
(1) Documentele prevazute la art. XII alin. (1) si (2) se depun in luna curenta pentru plata indemnizatiei din luna anterioara.
(2) Plata din bugetul asigurarilor pentru somaj a indemnizatiilor prevazute la art. XI alin. (1) se face in cel mult 15 zile de la depunerea documentelor.
(3) Plata indemnizatiei prevazute la art. XI alin. (1) se efectueaza salariatului in termen de maximum 3 zile lucratoare de la primirea de catre angajator a sumelor, in conditiile alin. (2) .
- Art. XIV
(1) Cheltuielile din bugetul asigurarilor pentru somaj efectuate potrivit art. XI alin. (1) se pot acoperi din fonduri externe nerambursabile prin Ministerul Fondurilor Europene, in limita sumelor alocate si in conformitate cu prevederile si regulile de eligibilitate aplicabile.
- Art. XV
(1) Alti profesionisti, astfel cum sunt reglementati de art. 3 alin. (2) din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicata, cu modificarile ulterioare, precum si persoanele care au incheiate conventii individuale de munca in baza Legii nr. 1/2005 privind organizarea si functionarea cooperatiei, republicata, cu modificarile ulterioare, care intrerup activitatea ca urmare a efectelor coronavirusului SARS-CoV-2, pe perioada starii de urgenta instituite prin Decretul nr. 195/2020 privind instituirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei, beneficiaza, din bugetul de stat, in baza declaratiei pe propria raspundere, de o indemnizatie lunara de 75% din castigul salarial mediu brut prevazut de Legea bugetului asigurarilor sociale de stat pentru anul 2020 nr. 6/2020.
(2) Pe perioada starii de urgenta instituite prin Decretul nr. 195/2020 privind instituirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei, pentru perioada suspendarii temporare a contractului de activitate sportiva, din initiativa structurii sportive, ca urmare a efectelor produse de coronavirusul SARS-CoV-2, persoanele prevazute la art. 671 alin. (1) lit. a) -c) din Legea educatiei fizice si sportului nr. 69/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de o indemnizatie de 75% din drepturile in bani aferente contraprestatiei activitatii sportive, dar nu mai mult de 75% din castigul salarial mediu brut prevazut de Legea bugetului asigurarilor sociale de stat pentru anul 2020 nr. 6/2020. Indemnizatia se suporta din bugetul de stat.
(3) Suplimentar fata de indemnizatia prevazuta la alin. (2), structura sportiva si persoanele prevazute la art. 671 alin. (1) lit. a) -c) din Legea nr. 69/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, au posibilitatea de a negocia si stabili de comun acord plata de alte indemnizatii compensatorii acordate de structura sportiva care sa compenseze diminuarea contraprestatiei financiare.
(4) Persoanele fizice care obtin venituri exclusiv din drepturile de autor si drepturile conexe, astfel cum sunt reglementate de Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, care intrerup activitatea ca urmare a efectelor coronavirusului SARS-CoV-2, pe perioada starii de urgenta instituite prin Decretul nr. 195/2020 privind instituirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei, beneficiaza din bugetul de stat prin agentiile judetene pentru plati si inspectie sociala, respectiv a municipiului Bucuresti de o indemnizatie lunara de 75% din castigul salarial mediu brut prevazut de Legea bugetului asigurarilor sociale de stat pentru anul 2020 nr. 6/2020, in baza documentelor solicitate de catre Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala.
(5) Indemnizatia prevazuta la alin. (1), (2) si (4) este supusa impozitarii si platii contributiilor de asigurari sociale si de asigurari sociale de sanatate, in conditiile prevazute de Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.
(6) Prin derogare de la Legea nr. 227/2015, cu modificarile si completarile ulterioare, obligatiile fiscale prevazute la alin. (5) privind calculul, declararea si plata acestora se stabilesc prin ordin comun al ministrului muncii si protectiei sociale si al ministrului finantelor publice.
- Art. XV1
Pentru angajatii incadrati cu contract individual de munca , angajatorul solicita indemnizatia pe baza documentelor prevazute la art. XII alin. (1) . In cazul in care personalul este incadrat prin alta modalitate prevazuta de lege, acesta va beneficia de prevederile art. XV.
*) Prin exceptie de la prevederile art. 34 alin. (11) lit. a) si ale art. 35 alin. (1) din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj, cu modificarile si completarile ulterioare, perioada de suspendare a raporturilor de munca in temeiul art. 52 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, pe perioada starii de urgenta si a starii de alerta instituite potrivit legii, se ia in calcul la stabilirea stagiului de cotizare de minimum 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii pentru indemnizatia de somaj.
Perioada starii de urgenta si perioada starii de alerta in care contractele individuale de munca sunt suspendate in temeiul art. 52 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 53/2003, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru care angajatorii nu datoreaza contributia asiguratorie pentru munca conform prevederilor art. 2205 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, constituie stagiu asimilat in sistemul asigurarilor pentru somaj.
c1) in cazul in care impotriva salariatului s-a luat, in conditiile Codului de procedura penala, masura controlului judiciar ori a controlului judiciar pe cautiune, daca in sarcina acestuia au fost stabilite obligatii care impiedica executarea contractului de munca, precum si in cazul in care salariatul este arestat la domiciliu, iar continutul masurii impiedica executarea contractului de munca;
d) pe durata detasarii;
e) pe durata suspendarii de catre autoritatile competente a avizelor, autorizatiilor sau atestarilor necesare pentru exercitarea profesiilor.
f) pe durata suspendarii temporare a activitatii si/sau a reducerii acesteia ca urmare a decretarii starii de asediu sau starii de urgenta potrivit art. 93 alin. (1) din Constitutia Romaniei, republicata.
(2) In cazurile prevazute la alin. (1) lit. a) si b), daca se constata nevinovatia celui in cauza, salariatul isi reia activitatea anterioara si i se plateste, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, o despagubire egala cu salariul si celelalte drepturi de care a fost lipsit pe perioada suspendarii contractului.
*) Prin Decizia nr. 15/2022 Inalta Curte de Casatie si Justitie stabileste ca, in interpretarea si aplicarea unitara a dispozitiilor art. 52 alin. (2) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, raportat la Decizia Curtii Constitutionale nr. 405 din 15 iunie 2016, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 517 din 8 iulie 2016, in cazul salariatului cu privire la care angajatorul a emis, in temeiul art. 52 alin. (1) lit. b) teza intai din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, decizie de suspendare a contractului individual de munca, urmare a efectelor Deciziei Curtii Constitutionale nr. 279 din 23 aprilie 2015, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 431 din 17 iunie 2015, in situatia in care raportul juridic guvernat de dispozitiile legii constatate ca fiind neconstitutionale nu a fost definitiv consolidat, in patrimoniul salariatului ia nastere un drept de creanta constand intr-o despagubire echivalenta cu remuneratia cuvenita, pe toata durata suspendarii, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale.
(3) In cazul reducerii temporare a activitatii, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare, pe perioade care depasesc 30 de zile lucratoare, angajatorul va avea posibilitatea reducerii programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana, cu reducerea corespunzatoare a salariului, pana la remedierea situatiei care a cauzat reducerea programului, dupa consultarea prealabila a sindicatului reprezentativ de la nivelul unitatii sau a reprezentantilor salariatilor, dupa caz.

   ↳ Art. 52 alin. 1 litera a) abrogat prin Decizia 261/2016. Intrare in vigoare 21.08.2016 ## Art. 52 alin. 1 litera c ind. 1 completat prin Legea 255/2013. Intrare in vigoare 01.02.2014
Art. 52, alin. (1), litera F. completata prin Legea 298/2020.




Comentariu art. 52 Codul muncii

NOTA1: Prin DECIZIA CURtII CONSTITUtIONALE nr. 261 din 5 mai 2016, publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 511 din 7 iulie 2016, s-a admisPrin DECIZIA CURtII CONSTITUtIONALE nr. 261 din 5 mai 2016, publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 511 din 7 iulie 2016, s-a admis exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art. 52 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, constatandu-se ca acestea sunt neconstitutionale. Conform art. 147 alin. (1) din CONSTITUtIA ROMaNIEI republicata in MONITORUL OFICIAL nr. 767 din 31 octombrie 2003 dispozitiile din legile ?i ordonantele in vigoare, precum ?i cele din regulamente, constatate ca fiind neconstitutionale, i?i inceteaza efectele juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei Curtii Constitutionale daca, in acest interval, Parlamentul sau Guvernul, dupa caz, nu pun de acord prevederile neconstitutionale cu dispozitiile Constitutiei. Pe durata acestui termen, dispozitiile constatate ca fiind neconstitutionale sunt suspendate de drept. Prin urmare, in intervalul 7 iulie 2016-21 august 2016, prevederile art. 52 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii au fost suspendate de drept, incetandu-?i efectele juridice, in data de 22 august 2016, intrucat legiuitorul nu a intervenit pentru modificarea prevederilor atacate. b) exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art. 52 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, constatāndu-se ca acestea sunt neconstitutionale. Conform art. 147 alin. (1) din CONSTITUtIA ROMĀNIEI republicata in MONITORUL OFICIAL nr. 767 din 31 octombrie 2003 dispozitiile din legile ?i ordonantele in vigoare, precum ?i cele din regulamente, constatate ca fiind neconstitutionale, i?i inceteaza efectele juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei Curtii Constitutionale daca, in acest interval, Parlamentul sau Guvernul, dupa caz, nu pun de acord prevederile neconstitutionale cu dispozitiile Constitutiei. Pe durata acestui termen, dispozitiile constatate ca fiind neconstitutionale sunt suspendate de drept. Prin urmare, in intervalul 7 iulie 2016-21 august 2016, prevederile art. 52 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii au fost suspendate de drept, incetāndu-?i efectele juridice, in data de 22 august 2016, intrucāt legiuitorul nu a intervenit pentru modificarea prevederilor atacate.

NOTA2: Prin DECIZIA CURtII CONSTITUtIONALE nr. 279 din 23 aprilie 2015, publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 431 din 17 iunie 2015, s-a admis exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art. 52 alin. (1) lit. b) teza intai din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, constatandu-se ca acestea sunt neconstitutionale. Conform art. 147 alin. (1) din CONSTITUtIA ROMaNIEI republicata in MONITORUL OFICIAL nr. 767 din 31 octombrie 2003 dispozitiile din legile ?i ordonantele in vigoare, precum ?i cele din regulamente, constatate ca fiind neconstitutionale, i?i inceteaza efectele juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei Curtii Constitutionale daca, in acest interval, Parlamentul sau Guvernul, dupa caz, nu pun de acord prevederile neconstitutionale cu dispozitiile Constitutiei. Pe durata acestui termen, dispozitiile constatate ca fiind neconstitutionale sunt suspendate de drept. Prin urmare, incepand cu data de 2 august 2015, prevederile art. 52 alin. (1) lit. b) teza intai din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii i?i inceteaza efectele juridice, legiuitorul neintervenind pentru modificarea prevederilor atacate.

Suspendarea contractului individual de munca se realizeza printr-o decizie sau ordin al angajatorului prin care se constata aparitia cauzei suspendarii contractului, fara ca aceasta decizie unilaterala sa constituie un abuz de drept al angajatorului.

Aboneaza-te la cel mai apreciat Canal Youtube de dreptul muncii!

Dialogurile MCP (XIII) - Incetarea contractului de munca temporara

Vizioneaza ecran complet!

Domeniu: Dreptul muncii. Litigii și conflicte individuale/colective de muncă
Dezbaterile Dreptul Muncii (2). Mijloacele de aparare ale salariatilor in cadrul relatiilor de munca - Partea 1

Vizioneaza ecran complet!

Domeniu: Dreptul muncii. Litigii și conflicte individuale/colective de muncă
Dialogurile MCP (VIII): Clauza de confidentialitate in contractul individual de munca. Ce este si ce nu este confidential?

Vizioneaza ecran complet!

Domeniu: Dreptul muncii. Litigii și conflicte individuale/colective de muncă

Solicita o consultatie specializata

Fill out my online form.

Consultatii dreptul muncii

Plangerea penala introdusa de angajator impotriva unui salariat nu mai constituie cauza de suspendare a contractului individual de munca
Buna ziua. As dori sa va consult in urmatoarea problema. Contractul individual de munca mi -a fost suspendat in b ... Potrivit art. 147 alin. 1 din Constitutia Romaniei, dispozitiile din legile in vigoare, constatate ca fiind neconstituti ...
Efectele deciziei de suspendare a CIM in contextul declararii neconstitutionalitatii temeiului de drept
Buna ziua! In sept 2013 angajatorul a formulat o plangere penala impotriva mea si mi`a suspendat contractul de mun ... Prevederile art. 52 alin. 2 lit. b teza I din Codul muncii declarate neconstitutionale la data de 23 aprilie 2014 nu vor ...
Salariat arestat la domiciliu. Pontarea activitatii
Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta: salariat arestat la domiciliu-ii suspend contractul indivi ... Conform art. 52 alin. 1 lit. c indice 1 din Codul muncii, contractul individual de munca poate fi suspendat din initiati ...
Plata salariului in cazul intreruperii temporare a activitatii.
Buna ziua asi dori si eu un raspuns in legatura cu un loc de munca sunt angajata de 3luni a suspendat activitate din mot ... Buna ziua, Potrivit dispozitiilor art. 52 alin. (1) lit. c) din Codul muncii, angajatorul poate dispune suspendarea ...
Suspendarea activitatii
A? avea nevoie de o sugestie de la dvs ?i anume: am o activitate de productie in LON, in cazul in care in luna ianuarie ... Puteti suspenda contractele de munca in temeiul art. 52 alin. 1 lit. c din Codul muncii, insa va trebui sa le platiti sa ...
Suspendarea contractului individual de munca
Buna ziua, Sunt administrator de bloc angajat cu contract individual de munca si pe data de 27.02.2014 intr-un pro ... Suspendarea contractului individual de munca din initiativa angajatorului se poate realiza doar in conditiile art. 52 C. ...

Jurisprudenta art. 52 din Codul muncii - Suspendarea din initiativa angajatorului

Obligatia angajatorului de a platii salariatului drepturile salariale cuvenite. Lipsa vinovatiei salariatului privind suspendarii contractului individual de munca

Prin cererea adresata Tribunalului Suceava la data de 08. 04. 2015 si inregistrata sub nr. XXXXXXXXXXXX, contestatorul C. T., in contradictoriu cu intimata . A. I., a solicitat ca prin hotararea ce se va pronunta sa se dispuna anularea Deciziei de ... (Hotararea 321 din data de 22.03.2017, pronuntata de Curtea de Apel Suceava)
Raportul dintre gravitatea faptei savarsita de salariat si sanctiunea aplicata. Inlocuirea sanctiunii

In cauza inregistrata cu nr. XXXXXXXXXXXX, prin sentinta civila nr. 1714/10.07.2015, Tribunalul Iasi \"Admite in parte contestatia formulata de contestatoarea P. M. avand CNP xxxxxxxxxxxxx, domiciliata in Constanta, . 68A,,  D. E. R. cu sediu ... (Hotararea 466 din data de 11.05.2016, pronuntata de Curtea de Apel Iasi)
Concedierea colectiva. Categoria cazurilor sociale privind criteriile de selectie a salariatilor

Prin cererea inregistrata pe rolul Tribunalului Bucuresti - Sectia a VIII-a Conflicte de Munca si Asigurari Sociale sub nr. XXXXXXXXXXXX contestatorul M. P., a chemat in judecata pe intimata Societatea R. de Televiziune, solicitand instantei ca pr ... (Hotararea 1387 din data de 17.03.2016, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti)
Obligatia angajatorului de a stabilii ordinea de prioritate la concediere a salariatilor ca urmare a desfiintarii postului

Prin cererea inregistrata pe rolul Tribunalului Bucuresti Sectia a VIII-a Conflicte de Munca si Asigurari Sociale sub nr. XXXXXXXXXXXX, la data de 02. 04. 2013, contestatorul T. L. M. a chemat in judecata pe intimata S. R. DE T. (SRTv) solicitand ... (Hotararea 3129 din data de 09.06.2016, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti)
Concedierea colectiva pentru motive care nu tin de persoana salariatului. Desfiintarea postului in scopul eficientizarii activitatii

Prin sentinta civila nr. 3077 din data de 14.03.2014, Tribunalul Bucuresti a admis cererea de chemare in judecata formulata de contestatoarea G. C. E., CNP xxxxxxxxxxxxx, cu domiciliul ales la Cabinet de Avocat, ,R. D. \" cu sediul in Bucuresti, . ... (Hotararea 3131 din data de 09.06.2016, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti)
Concedierea colectiva. Obligatia angajatorului de evaluare profesionala a salariatilor anterior declansarii procedurii de concediere

Prin sentinta civila nr. 4045/02. 04. 2014, pronuntata de Tribunalul Bucuresti – Sectia a VIII-a Conflicte de Munca si Asigurari Sociale, in dosarul nr. XXXXXXXXXXXX, a fost admisa actiunea formulata de contestatorul N. L. I., in contradicto ... (Hotararea 2020 din data de 19.04.2016, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti)
Concedierea pentru motive care nu tin de persoana salariatului. Existenta cauzei reale si serioase a desfiintarii postului

Prin cererea de chemare in judecata inregistrata pe rolul Tribunalului Gorj – Sectia Conflicte de Munca si Asigurari Sociale sub nr. XXXXXXXXXXXX reclamantul R. M. in contradictoriu cu parata S. C. E. O. SA, a solicitat ca prin sentinta ce s ... (Hotararea 1275 din data de 10.06.2016, pronuntata de Tribunalul Gorj)
Stabilirea de catre angajator a obiectivelor de performanta individuala si a criteriilor de evaluare. Aducerea la cunostinta salariatilor a criteriilor de evaluare

Prin cererea inregistrata pe rolul Tribunalului Bucuresti Sectia a VIII-a Conflicte de Munca si Asigurari Sociale sub nr. XXXXXXXXXXXX, la data de 29.03.2013, contestatorul M. D. C. a chemat in judecata pe intimata S. R. DE T., solicitand instante ... (Hotararea 3485 din data de 23.06.2017, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti)
Individualizarea sanctiunii disciplinare. Proportionalitatea dintre sanctiunea disciplinara aplicata si gravitatea abaterii savarsite

Constata ca prin cererea inregistrata pe rolul Tribunalului Sibiu sub nr. XXXXXXXXXXXX la data de 9.10.2015 reclamanta D. E. D. a solicitat in contradictoriu cu parata B. C. R. S. A pronuntarea unei sentinte prin care sa se dispuna:

- anul ... (Hotararea 1014 din data de 23.06.2016, pronuntata de Curtea de Apel Alba Iulia)
Actiunea impotriva fostului angajator pentru eliberarea adeverintei privind vechimea in munca. Necesitatea existentei documentelor primare

Prin sentinta civila nr. 2205/16.10.2015 pronuntata de Tribunalul Iasi s-a admis contestatia formulata de contestatorul A. C. in contradictoriu cu intimata C. Nationala de P. P. si intimata C. Judeteana de P. Iasi si s-a anulat decizia privind res ... (Hotararea 447 din data de 10.05.2016, pronuntata de Curtea de Apel Ia?i)


Sus ↑